top of page

FOTOGRAFIRANJE in SNEMANJE PORODA

"Tako prisotna, a hkrati tako neopazna, resnično vesela sem in hvaležna, da je bila Adriana ob meni tistega dne."

- Ingrid, rodila doma v okolici Ljubljane

"Ob samem porodu je bila Adriana popolnoma nemoteča, posnela in poslikala je čudovite detajle poroda, ki mi bodo za vedno ostali v spominu.

Imeti tak spomin na porod je zame neprecenljivo."

- Monika, rodila v porodnišnici Jesenice

"Porodni film je res lep! Ko sta ga pogledala še najina starejša otroka, se je hči stisnila k meni, sin pa je po filmu šel k naši speči dojenčici, ji dat lupčka."

- Katja, rodila doma v okolici Maribora

"Vesela sem, da sem si dovolila te sanje, da bi imela fotografa pri porodu. Ampak beseda fotograf je zate tako suhoparna in neosebna, brez duše. Ti pa si nekaj posebnega in tako dobra družba!"

- Mihaela, rodila doma v okolici Črnomlja

Zakaj dokumentirati rojstvo otroka?

Fotografiranje poroda

Rojstvo otroka in porodna fotografija.

Fotografija in posnetki poroda beležijo nežen začetek, intenzivno nadaljevanje porodnega procesa in prihod vašega dragega otroka. Ko ga prvič primete v svoje naročje. Prvi pogledi in prvi poljub na toplo, mokro glavico.

Fotografiranje poroda nudi staršem dragocene spomine. Nekaj posebnega je, ko mine leto ali dve in lahko fotografije pokažemo svojim otrokom ter se skupaj z njimi vrnemo v sam začetek življenja!

"Poglej, to si ti! Tukaj si se rodil, tako si prišel na svet! Poglej, kako radi te imamo že od samega začetka."

Nekaj je spomin staršev na porod, nekaj pa so fotografije in porodni film.

Z veseljem sem del vaše družinske zgodbe!

Leaf
Leaf
Peonies

"Zelo sem vesela, da je Adriana postala del družine. Pri samem porodu je bila nenačrtovano tudi odlična spremljevalka / podpora, porodni film pa me vsakič znova spomni na moč, ki jo vse ženske nosimo v sebi."

- Sabina, rodila v porodnišnici Jesenice

Dokumentiranje porodne zgodbe je posebne vrste delo. Zdi se kot privilegij, da sem povabljena v ta sveti, intimen prostor.

"Zakaj bi kdo hotel imeti fotke poroda?", včasih slišim, ko povem, kaj delam. "Ne predstavljam si, da bi me takrat nekdo še slikal zraven in se sprehajal po sobi." In če je tako pri tebi, ne beri naprej. V tekem primeru porodna fotografinja ni dobrodošla.

Biti porodna fotografinja. Nisem kar nekdo, ki se sprehaja po sobi. Skupaj z vami grem skozi vašo porodno izkušnjo in sem prisotna enako kot partner, babica, dula ali prijateljica. Porodna fotografinja je del porodne ekipe in z družino se pozna že od časa nosečnosti.

Kar se da tiho in mirno skušam biti prisotna in zajemati proces poroda. Prva porodna doba, ko so valovi še dokaj nežni, intenzivnost popadkov, iztis otroka ter vaši prvi skupni trenutki.

Porodni film

Spomin, kateremu vrednost raste iz leta v leto.

Poklepetajmo ob kavi, spoznajmo se in si odgovorimo še na kakšno vprašanje.

Lahko me vprašate karkoli! Naše srečanje bo popolnoma neobvezujoče.

Načrtujete porod doma ali v porodnišnici?

Bi radi, da ujamem rojstvo vašega otroka

v vsej svoji lepoti in nepredvidljivosti?

Pošljite sporočilo, spoznajmo se!

Oglejte si porodne filme

NA VRH

bottom of page